Mijn vloerdecoratie blog

Vloeren en tapijten: houten vloeren

Houten vloeren geven extra allure aan uw woning!

Houten vloeren zijn het toonbeeld van klasse en stijl. Ze brengen gezelligheid en warmte in een woning. Een houten vloer springt onmiddellijk in het oog, sneller nog dan deuren, ramen of meubelen. Uiteraard bestaan er in houten vloeren verschillende kwaliteiten en afwerkingen. Maar welke houten vloer u ook kiest, hij straalt luxe uit. Laat u goed adviseren bij de aanschaf van houten vloeren. Bedenk dat een houten vloer duurzaam is en dat u hem voor lange tijd zult hebben. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Neem vooral uw tijd en vergelijk prijzen, kwaliteit en service van de aanbieders. Pas als u de juiste keuze heeft gemaakt, zult u nog lang van uw prachtige houten vloer genieten!


Diverse kwaliteiten en uitvoeringen

U heeft heel wat keuze in houten vloeren. Om te beginnen kunt u kiezen tussen diverse houtsoorten. Dit gaat bijvoorbeeld van (vrij goedkope) grenen tot (dure) eiken planken of exotisch hout zoals Merbau of Afzelia. Elk van deze houtsoorten heeft zijn eigen houtstructuur, hardheid en uitstraling. U kunt ook kiezen tussen diverse afwerkingen: naturel, gekleurd, geverfd, gebijtst of geölied bijvoorbeeld. Verder heeft u nog keuze tussen de breedte en de lengte van de planken. Al deze elementen bepalen het uiteindelijke resultaat. Weeg daarom bij uw keuze alle aspecten goed af, zodat u de perfecte houten vloer voor uw kamer kiest.


De voordelen van houten vloeren

Een houten vloer is isolerend en bijgevolg warm aan de voeten. Een ander voordeel is dat een houten vloer storende geluiden dempt. Daarom is een vloer in hout ideaal voor bijvoorbeeld de woonkamer, voor de slaapkamers en voor de speelkamer of -hoek van de kinderen. Daarnaast is een houten vloer ook makkelijk in onderhoud. U maakt hem regelmatig schoon met de stofzuiger of met een nat doek en een licht sopje. Vertonen uw houten vloeren toch doffe plekken wegens slijtage? Of heeft u schadelijke producten gemorst over uw houten vloer? Dan zijn er voldoende gespecialiseerde bedrijven die uw vloer terug als nieuw kunnen maken.


Houten vloeren passen bij elke stijl

Of u nu een moderne, klassieke, vintage of industriële woning heeft, hout past in elk interieur. Bij landelijke of klassieke woningen passen robuuste houten planken in naturel afwerking. In strakke interieurs zoals in moderne en futuristische woningen kiest u bijvoorbeeld voor een geverfde houten vloer waarbij de voegen bijna onzichtbaar zijn. Een loft of industriële woning maakt graag gebruik van natuurlijke materialen. Daar past een houten vloer uitstekend in. Als u voor een houten vloer kiest, kiest u voor karakter en klasse!

Kijk voor de mooiste houten vloeren op MH Vloeren Roermond


Delen